Un attimo al sud

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UN ATTIMO AL SUD

Ciao a tutti…dopo qualche giorno di pausa eccomi a condividere con voi un’esperienza culinaria che assolutamente non potete perdere….Mi sono concessa qualche giorno ad Ischia, eh sì per i locali è stata una vacanza un po’ anomala perchè fuori stagione… ma vi assicuro che Ischia merita in tutte le stagioni e fare il bagno in mare con acqua calda termale il 29/11/2013 non ha prezzo…


I primi giorni il tempo non è stato dei migliori quindi ci siamo lanciati su un’Ischia culinaria facendoci consigliare dal proprietario della splendida tenuta in cui abbiamo soggiornato…Cosi’ siamo andati in direzione Ischia Porto e ci siamo fermati in una enoteca dalle mille sorprese… UN ATTIMO DI VINO….Ci siamo subito resi conto che non eravamo nella solita enoteca già quando il proprietario del locale nonchè chef ci ha chiesto se gradivamo mangiare carne o pesce…ovviamente visto il luogo la scelta è caduta in modo scontata sul pesce ed ecco altra sorpresa… ci ha fatto alzare e ci ha fatto dirigere verso il banco del pesce fresco, ci fa fatto scegliere il pesce,una splendida orata e con quello ci ha creato 3 portate ; ANTIPASTO creando con un filetto sashimi marinato,poi un gustosissimo PRIMO consistente in riccioli con zucca, pomodorini, pesce e per finire un delizioso SECONDO, filetto di pesce con menta e crosta di patate..GNAM GNAM!!! ovviamente tutto delizioso e non posso dirvi nulla in merito al dolce perchè dopo 3 portate cosi’ più un ENTREE (bruschetta con olio di loro produzione e un origano incredibile) abbiamo deciso di evitare il dolce 😉
Non abbiamo solo mangiato bene, ma siamo stati coccolati dal proprietario,dai suoi adorabili figli e dal suo cane giocherellone ZEUS…. ma questa è una caratteristica comune a tutte le persone del SUD e non solo perchè nel locale c’eravamo solo noi 😉
L’estetica e l’atmosfera del posto hanno contribuito a rendere la nostra sosta culinaria un qualcosa di magico…
Parliamo del prezzo ottimo rapporto qualità prezzo 45 eur a testa compreso di acqua, caffè, calice di vino e prosecco di benvenuto…
Ve lo consiglio… e voi lo conoscevate???

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Hello everyone … after a few days off here I am to share with you a dining experience that you absolutely can not miss …. I spent a few days in Ischia , and for the local people my holiday was a bit abnormal because the off-season … but I assure you,Ischia is amazin in all seasons and have a bath in the sea with warm thermal water on 11/29/2013 has no price …
In the first few days the weather was not good so we launched on a culinary route following the advices from the owner of the beautiful estate where we stayed … So we take the direction of Ischia Porto and we stopped at a wine shop with a thousand surprises …UN MOMENTO DI VINO …. We soon realized that we were not in a usual wine shop when the owner of the place (as well as the chef) asked us if we would eat meat or fish … obviously we chose on fish and here’s another surprise … he made us get to his fresh fish counter , choose the fish , a beautiful sea bream and with that he created 3 courses ; APPETIZER creating with a filet a marinated sashimi , then a tasty FIRST consisting of pasta curls with pumpkin, tomatoes , fish and finally a delicious SECOND, fish fillet with mint and potato crust .. YUM YUM ! obviously all delicious and I can not tell you anything about the cake because after 3 courses like these plus an ENTREE ( bruschetta with selfmade oil and tasty oregano) we decided to avoid the sweet 😉
We have not only ate well, but we were pampered by the owner , his sons and his adorable playful dog ZEUS …. but this is a feature common to all the people from the south Italy and not just because there were only us in the room 😉
The aesthetics of the place and the atmosphere have helped to make our culinary stop something magical …
We talk about the excellent price-quality ratio,for 45 eur eachone including water , coffee, glass of wine and prosecco on arrival …
I recommend this place to you … and did you know it???

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25 commenti

Archiviato in Food, Travel

25 risposte a “Un attimo al sud

  1. come hai detto che si chiama il posto in cui avete mangiato?

  2. I’m glad there are places that offer lasting enjoyable experiences. Thank you for sharing.

  3. spettacolo puro! sembra abbiano anche una bella cantina….

  4. howdoo dont know too much italian im a hillbilly general of god’s army you can call me general hope … god blessw you all fer the pretty diamond you sent me for the poem clown… i am a novice at this word press but graci for the like and you get my follerin your bnlog too have a merry christmas
    general hope and ma hope of the hobounivercity

  5. I enjoy the pleasures you have shared, and am so glad that you have provided a translation!
    This is a very endearing blog, and very enjoyable too.

  6. Namaste 🙂
    What a wonderful experience! Thank you for sharing and giving us the opportunity to see Italy through your eyes. Also, I appreciate the “like” of my little post. From Cape Town, South Africa, sending beautiful blessings to you all. ❤

    • Thank you so much,I love your poetry…
      God bless you,your wonderful country and Mandela….

      • Thank YOU 🙂
        For your kind words and generous blessings. It’s Nelson Mandela’s memorial service tomorrow, and even though we are celebrating Tata’s life, there will be a constant flow of loving tears for all he’s done for our country and humanity all over our precious world. We were Divinely blessed by his presence ❤

  7. Ma che meraviglia! Ischia, isola magica.

  8. Pingback: L’escursione termica | FAswag

  9. Ci sono stata qualche giorno ad agosto… Confermo che è stupenda….!!!

  10. I think my Italian will improve just by enjoying your posts! Delizioso!

  11. bellissimo articolo, complimenti!

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